Havrekex - på grädde


« Tillbaka

Löpnummer: 122

Ingredienser:
3 dl. havregryn,
1 dl grädde eller mjölk,
100 gr. smör,
2msk socker,
en halv tsk. salt,
1,5 tsk bakpulver,
3 dl vetemjöl




Recept:
Låt grynen svälla i grädden en stund.
Smält smöret,låt det svalna och häll i.
Blanda socker,salt, bakpulver och mjöl i smeten och jobba ihop en deg.
Kavla degen tunn. Nagga och gör rätt stora kex med den form du själv vill !Jag brukar torka dem i svag ugnsvärme efter gräddningen så blir de knaprigare.
Recept anno 1958, Älmsta Väddö
Passar till:
Julbordet med finare ost till
Kommentar:
Johan (red):
Det var kul att få in ett havrekex till. Det jag bakade till jul (nr 54) var fint men det här med grädde är kanske ännu godare. Får jag testa till nästa jul.

Skickades in av Ingalill, Kalmar den 26/12 2008