Havrekex


« Tillbaka

Löpnummer: 54

Ingredienser:
3 dl havregryn
1 1/2 dl ljummen mjölk
1 1/2 dl strösocker
100 g flytande matfett (smör, margarin, matolja..)
1 msk hjorthornssalt
3-4 dl vetemjöl



Recept:
1. Blanda först av allt havregryn med ljummen mjölk, matfett och strösocker.
2. Blanda sedan hjorthornssalt med vetemjöl
3. Blanda ihop allt till en deg och låt gärna degen stå svalt över natten.
4. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Baka ut degen tunt på mjölat bakbord, lite i sänder. Först med vanlig kavel, sedan med kruskavel.
6. Ta ut kakor med ett runt mått. Beroende på måttets storlek varierar antalet kex, men cirka 40 stycken bör det bli.
7. Lägg på bakplåtspapper.
8. Grädda i mitten av ugnen ca 5-6 minuter eller tills kexen är ljusbruna. Passa noga. Det går fort från brunt till bränt.

OBS! Det luktar mycket starkt av hjorthornssalt i ugnen.

Servera till:
Ostbrickan
Kommentar:
Receptet är gammalt och finns på min blogg.
Källa:
http://favoritrecept.blogspot.com/2006/05/gammaldags-havrekex.html
Länk:
favoritrecept.blogspot.com/2006/05/gammaldags-havrekex.html

Skickades in av Karin, Hammerdal den 30/6 2008